Hur är det med Frankrike nu igen...?

Jag har en fin vän som heter Hayley som jag träffat här i England.

Vår konversation i helgen:

H: Vet du!?

Jag: Nej vadå?

H: Fram till för ett halvår sedan så trodde jag att Frankrike var en del av England.

Jag: Skojar du med mig?

H: Nej...Jag skrattade så jag trodde att jag skulle dö! Hur kan man ha bott i England hela sitt liv och missat att Frankrike är ett eget land?

Förlåt fina, fina Hayley men det är dö-roligt!

Hemma

Har nyss kommit hem från kvällens hockeymatch. Killarna vann och jag har haft en jättetrevlig kväll med tjejerna!

Nu är det sängen som gäller, är helt slut!

Godnatt!

New Shoes!Här är mina nya skor som jag köpte i veckan. Jag tycker att de är otroligt snygga. Dessutom var de otroligt billiga vilket alltid kan ses som en fördel!Dock vet jag inte hur jag ska snöra dem. Den vänstra är snörad i butiken och den högra har jag snörat om själv.

Vad tycks?

Personlighetsförändring?


Bildkälla

Alltså det här är ju bara för kul!

Samtidigt är det ju synd om farbrorn.
Men det kan inte hjälpas att det är kul!

Isle of Wight

God kvall! Sitter I bilen pa vag hem fran en internetlos o. Jag har inte haft nagot nat pa min Blackberry pa hela dagen, surt! Det var mitt meddelande till varlden. God natt!

Whats happening!?

Vad händer i stugorna denna fredagkväll??

I mitt hem är det fredagslyx med stort F!
Eller inte...
Hade jag haft råd att shoppa loss inne på Harrods en fredageftermiddag
hade vi kunnat snacka lyx...

Dag 17 - Mitt favoritminne

Det finns så många minnen som är helt fantastiska och jag har en hel hög med favoriter.

Det som dyker upp i mitt huvud just nu är dock när jag blev:Svensk Junior Mästare i Bugg


Nybliven Svensk Junior Mästare 2005

Det är en underbar känsla att stå högst upp på pallen.

Att vara bäst i Sverige.

Jag var bäst det året!!!

Jobbig Dag Del 2

Ja, det slutade ju inte där. Här kommer fortsättningen på föregående inlägg: 18:35 Springer in på vår dry cleaner och hämtar upp lite kläder vi lämnat in. Promenerar sedan hem. 19:00 Äntligen hemma och får äta!! Darling har lagat lax och potatis, så himla gott! Jag sjönk ner i soffan och såg fram emot att spendera resten av kvällen där. 20:00 Min kille ska iväg till hockeyträningen. Precis innan han går så säger han att han köpt ingredienser till en cheesecake och att JAG kan göra det menas han tränar. 20:01 What!? Jag har ju haft en slitsam dag hos frissan ju! 20:02 Det låter ju ganska gott med cheesecake så jag gör väl det. 22:00 VET NI HUR LÅNG TID DET TAR ATT VISPA GRÄDDE OCH ÄGG UTAN ELVISP??? 22:30 Cheesecaken står i frysen och det är diskat och undanplockat. Observera cheesecake 20:00 - 22:30!!!!!!!

Jobbig Dag Del 1

Jag har precis skrivit sveriges längsta inlägg om min långa gårdag som bara gick upp i rök, jag hatar när det blir så!!! Så här kommer en kort variant: 12:00 Jag åker till gymmet, tar ca 30 minuter. 13:45 In i duschen för att hinna i tid till min frisör. Tar bussen från gymmet. Inser att jag glömt mackorna jag gjorde iordning på morgonen, attans!! 14:45 Hinner precis i tid till min duktiga frisör Nicola. Dessvärre hann jag inte köpa något att äta, ekande tom mage. 17:45 Hoppar på en buss. Hamnade i värsta rusningstrafiken. 18:30 Möts på stationen av mina 3 favoritkillar (en på 2 ben och två på 4 ben). Vilken dag!!

Snart fin!

Nu sitter jag hos frissan och haller pa att bli fin. Sitter och bladdrar I ett gammalt nummer av OK och hittade en artikel med Michelle Williams. Vilka tuffa ar hon har haft, skont att hon ater borjar leva igen. Syns hemma!

Frissan!

Nu ska jag pallra mig iväg till gymmet och träna lite. Därifrån åker jag direkt till frissan för klipp och färg.
Ska bli så skönt, jag har en utväxt som heter duga.

Later!

Inte okej!

Jag somnade så himla gott igår kväll, nästan så fort jag lade huvudet på kudden.
EFTER att jag somnat utspelar sig denna konversation:


Min kille - Älskling kolla gardinen!

Jag - Öööh...

Min kille - Men älskling kolla gardinen!

Jag - Ööh va...?

Min kille: Kolla gardinen!

Jag - Vilken gardin?

Min kille - Äsch det var nog bara en dröm. Snaaaaaaark

Javisst han somnar om på en sekund. Jag då?
Jo jag ligger vaken och kan inte somna om.

Dålig idé

Idag när vi gick för att storhandla, OBS storhandla, så tog jag mina högklackade stövlar.Hur tänkte jag???Bil har vi ju ingen, vem sjutton kan köra på fel sida vägen liksom?
Ska vi ta bussen så blir det en omväg och vi tjänar inte så himla mycket på det eftersom vi bara bor 15 minuters promenad från Sainsburys.

Att jag dessutom har en 95 kilos hockeyspelare i hushållet gör ju inte matkassarna lättare precis, han äter som en häst! Visst bär han de flesta av kassarna hem, men ändå!

Nästa gång blir det gympapjux!! Btw så blev det lite annan shopping som jag visar imorgon:)


Jag kanske kan ta med hundarna och packa på dom??

Bildkälla

Dag 16 - Min första kyssJag hittade den här bilden och blev då inspirerad att istället berätta om min första Puss.

När jag var liten, i 4 års åldern, så var jag bästis med ett par tvillingbröder som bodde på min gata. Vi lekte alltid och ringde på varandras dörrar stup i kvarten. Jag var speciellt förstjust i den ena brodern, han var min allra, allra mesta bästis. Dessutom var jag ju kär i honom!

En varm sommardag så lekte vi i min trädgård. Vi lekte kung och drottning, vi regerade över hela trädgården och alla som gick där var tvugna att lyda oss. Så skulle vi ju gifta oss för det gör ju kungar och drottningar. Då passade jag på att säga Jag vill ju gifta mig med dig på riktigt!

Men det vill inte jag
, svarade han då. Trots detta bakslag kände jag ändå att jag hade läget så jag kastade mig på honom och pussade honom rakt på munnen. Blää, skrek han och sprang hem och sa till sin mamma.

Kanske inte mitt bästa kärleksmove men dock det första :)


Bilden är från AllPosters.se och länken hittar ni här.

Energiutsugande


Bilden har nada att göra med jobbsökande, men jag tyckte den var fin.

Om det är något som tar otroligt lång tid, och tär på tålamodet något fruktansvärt, så är det att registrera sig som arbetssökande på olika jobbsiter.

Jag får PSYKBRYT!!!!!!

Så nu vet ni..Nu ska jag och darling gå fram på stan och hansla lite. Medan vi är borta kommer en ny dag i 30-dagarslistan ploppa upp.

Later!

Extra gott?


Ser detta kaffe liksom extra gott ut?Imårse när min kille smakade på sitt kaffe utropade han glatt:- Ooojj vad gott kaffe jag har gjort idag!!!Jag smakade på min kopp och tyckte väl att det smakade som vanligt.... ?

Men visst är det bra att vara positiv ibland!

Dag 15 - Mina drömmarMin dröm är att en dag ha ett hus vid havet

Jag har alltid trott att min dröm är att bo i en storstad och leva ett flott liv. Nu bor jag i London och det är på sätt och vis som att en dröm gått i uppfyllelse. Men lika mycket som jag älskar London vet jag nu också att jag inte vill bo så här i framtiden.

Jag skulle vilja ha havsutsikt från min bostad. Kan vara sisådär på vintern men vem har sagt att det måste vara en havsutsikt i Sverige? Att bo vid havet på sommaren är som att ha världen i sin hand.

Jag hoppas att jag en dag kan få göra det tillsammans med min underbara kille.

Det är min dröm.

Snittsigt!

Otroligt snittsiga farger pa bussens saten. Nice!

Just nu

Just nu ar det soffhang med hund som ar pa tapeten. Vi kollar pa Simpsons och bara softar. Det ar det fina med Alfie, har ar sa sjukt bra pa att softa!

3h!!!


Bildkälla

Nu har jag ägnat 3(!)h till att fixa till mitt CV (med matpaus såklart).

Nu måste ju arbetsgivarna bara kasta sig över mig tycker jag. Jag har ju lagt ner otroligt mycket tid på det liksom! Jag får nog nästan låta bli att lämna ut det, så busy kommer det att bli!!!


Kanske...

Eventuellt...

Eller inte...

Pillerill

Hej hopp!

Ny dag, ny energi!

Nu ska jag sätta mig och pilla lite med mitt CV. Har ju lämnat ut ett gäng nu utan respons så jag får väl se om det går att förbättra något!Så här ser jag ut när jag sitter hemma måndagförmiddag, NOT!!
Nu är jag en rishög ovärd att ta kort på... :)

Mot StreathamDå drar jag iväg mot Streatham för hockeymatch. Hoppas på en trevlig kväll med vinst!


Later!

TotalTorka

Jag har sån himla torka just nu:

- Bloggtorka

- Idétorka

- Armtorka (alltså torreksem på armen om det var oklart...)

- Vad-ska-vi-laga-för-mattorka

- Vätsketorka

Det är som om min kreativitet flugit ut genom fönstret.

Aja... Nu ska jag i alla fall ta och fixa till mig lite. Senare bär det av till Streatham för att titta på när min kille spelar hockey. Min vän Dawn berättade för igår för mig att sist hon var där blev någon skjuten precis utanför hockeyrinken. Jag hoppas att det är lungt och stilla idag...!!!

Misunderstanding

Jag har gått och varit lite småirriterad på en utav våra flatmates i några dagar nu.

På morgonen när jag kommit upp har jag hittat små lappar i köket om ditten och datten. Rörande diskning och undanplockning osv. När hon sedan kommit hem från jobbet har hon inte sagt något om det hela.

Saken är den att hennes kille är värst, han är kass på att plocka bort och göra iordning efter sig. Och så är det vi som får lappar. Lappar liksom!

Idag frågade jag henne vad problemet var och då visade det sig att det inte var något direkt problem överhuvudtaget, hon hade bara passat på att skriva upp sakerna på morgonen medan hon kom ihåg dem.

Så mycket utav min irritation som hade sparats om hon bara hade talat om för oss vad hon ville. Istället för att skriva 10 lappar.

Lärdom av detta: Missförstånd skapas så lätt!!

Regn alltså

Utanför fönstret öser regnet ned, så himla grått och tråkigt.

Vad tror ni att min kille föreslår att vi ska göra då?

Jo ut och gå!


Hur svårt kan det vara att förstå att man ska ligga i soffan när det regnar ute!?

Jag orkar inte ta kort på regnet nu och jag har inget gammalt för vem tar fina kort när det regnar liksom?Bildkälla Gooooogle

Dag 14 - Självporträtt
Jag valde att måla ett porträtt på mig. I Paint är konstverket skapat.
Det där bruna, spagetti-liknande i mitt hår ska väl visa att jag är både brun och blond... Well...

Den där kiosken

När jag och min kille var inne i London i måndags insåg vi att vi har bott här i snart 6 månader utan att ha tagit ett enda telefonkiosks kort. Vilken skam, men det åtgärdade vi snabbt!English breakfast

Idag när jag vaknade så hade min kille gjort frukost till mig, english breakfast. 

Vi brukar äta med stekt ägg, bacon, korv och bönor. Idag stekte vi även färska champinjoner och körsbärstomater.


Mums!

Men jag då?

Ikväll har jag varit ofrivviligt internetlös!

Vi har bara en dator och min kille har suttit hela kvällen och kollat någon hockey-grej på datorn. För ett par timmar sedan frågade jag lite fint om jag kanske kunde få blogga lite, bara lite! Då stirrade han på mig som om jag hade föreslagit att han skulle sova i trädgården inatt, alltså som om jag var helt dum i huvudet!

-Okeej förlåååt dåå mister!

När han kollar på hockey så existerar jag knappt!


Smutsigt värre


Mina borstar är från Clarins, Make up store och HM


Senaste tiden har jag känt mig lite glåmig och tråkig i ansiktet utan att jag riktigt kunnat komma på varför... Men så idag trillade poletten ned. Jag har inte rengjort mina sminkborstar på jättelänge!

Tog tag i detta på en gång och det vara vällde ut brun, svart och en något grönaktig (?) färg från borstarna, uuh! Tänk vad mycket bakterier och annat otrevligt som ligger där inne och gror.

Nu tror jag på en klar förbättring inom kort:)

Fattade jag fel...?

Igår på gymmet hamnade jag i någon sorts ickeexisterande (?) tävling.

Jag stod framför en spegel och gjorde knäböj med skivstång då det kommer en annan tjej och ställer sig bredvid mig. Hon börjar också göra benövningar fast på ett annat sätt.

Oj, hon ser rätt stark ut, tänker jag och ser till att göra ett gäng benböj extra. Hon tänkte nog precis samma sak för jädrar vad vi körde på där ett tag.

Sen är det dags för mage och jag går och hämtar en pilatesboll. När jag kommer tillbaka så sitter hon också där med en pilatesboll. Well well well, nu får vi se vem som håller längst, tänker jag och kör på utav bara sjutton. Nu avancerar hon med att byta övning och jag som bara skulle köra med bollen idag. Jag får helt enkelt köra dubbelt så många!!

Helt utpumpad med krampkänningar i magen tar jag sedan fram en matta för att avsluta med stretching, jo men visst tror ni inte att hon ska stretcha med!

Hon öppnar starkt och visar på långa fina muskler. Som den gamla dansare jag är ger jag inte upp. Efter mina vanliga stretchövningar övslutar jag med att sitta och tänja i en triuomferande split! Rå på den du, tänker jag stolt.

Mohahahahaha jag vann!!!!! För det var väl en tävling? Eller?
Jag tyckte minsann hon såg bra segerlysten ut....

Semilicious
I måndags åt jag årets första semla på Scandinavian Kitchen.


Jag blev så exalterad att jag inte ens hann ta kort på den innan den var slut, så gott!


Därför fick jag göra en i paint, så att ni fattar liksom:)

Wohoo!

Nu tar jag och sticker till gymmet!

Har ju varit lite krasslig några dagar nu så det ska bli så himla skönt att träna igen:)

Later!

Dag 13 - Vardagslyx


Jag tillsammans med den underbara julbelysningen på Oxford street


Vad som är vardagslyx för mig varierar lite beroende på årstid, period i livet och situation.

Just nu är min absoluta vardagslyx att bo 25 minuter från en promenad på Oxford street i London.

Typ det godaste jag vet!

Igår kväll lagade jag och min kille min absoluta favvorätt som jag skulle kunna äta 24 7 (eller 31 som Jake skulle ha sagt), nämligen:Hemmagjorda biffar med gräddsås, potatis och lingon.

Mums!

Ångra sig

Jag var ju ute och sökte jobb igår. På ett ställe bestämdes det att jag skulle provjobba till helgen.Men jag tänker inte gå dit.Så här var det:
Jag gick in på ett fik som ligger i ett vitt trähus med rosa knutar, klockrent tänkte jag! Mannen som tog emot mig sa att de inte behövde någon.

Sen tog han sig en sliskig, topp-till-tå-titt på mig och sa att de kanske kunde behöva någon på helgerna. Eehee jaha, stammade jag och gick motvilligt med på att komma dit på lördag (dumt av mig, jag vet!).

Han tog varken mitt namn eller nummer vilket betyder att han inte kan nå mig/vet vem jag är. Jag kommer inte gå dit!

Dessutom var det bara helg-jobb (om han nu skulle kunna "rota fram" något att göra åt mig) vilket jag helst inte vill eftersom darling spelar hockey då.

Tönt! tänker ni antagligen nu, men han var en potentiell äckel-gubbe!

Dag 12 - I min handväskaHär har vi dagens innehåll i min handväska:

- Plånbok
- Parfym
- Handkräm
- Blackberryn
- Ipod
- Näsdukar
- Smink (puder, läppsyl, kajal)
- Kalender
- Nagelfil

 

HjälpsamTur att Alfie hjälper mig med jobbsökandet, annars hade jag aldrig kommit någon vart!

Panik!

Nu ska jag ut och söka jobb!

Jag har kommit till den gränsen att jag får panik av att gå här hemma. Kruxet är bara att hemma i sverige har jag i princip alltid jobbat på kontor vilket inte alls blir samma sak här i england. Man behöver ju ett korrekt tal- och skrivspråk som jag inte riktigt har, dessutom kan jag barnsligt få facktermer för att kunna jobba på kontor.

Jag har istället siktat in mig på butik eller fik eller något liknande för att få träffa mycket människor och utveckla min engelska. Men det har jag ju däremot ingen tidigare erfarenhet av vilket gör det svårare att få jobb.

Well det är bara att kämpa på, någon måste ju vilja ha mig!Hyde Park igår

Urusel

God morgon! Hade en helt underbar Alla hjärtans Dag igår men tyvärr resulterade det i urusel bloggning. Sorry! Visar lite bilder senare på vad vi hade för oss:) Men idag är jag på igen och kommer hoppa på 30-dagarslistan igen som jag helt lyckats tappa bort mig i. Nu blir det gröt-frukost!

Cravings!

Sitter pa Scandinavian Kitchen och spanar in dumle, vill ha!!!

Hyde Park

Just nu sitter jag och darling I Hyde Park och fikar, mys!

I'm well happy!

Ar pa vag hem nu fran Oxford med en 2-7 seger I bagaget, lovely! Jag var helt till mig I forsta perioden da det var valdigt spannande. Jag stod upp och gapade och skrek pa svenska mellan varven, alla kollade pa mig helt oforstaende. Jag ar en otroligt angagerad hockeyfru ska ni veta! Hemma snart och da ska jag slanga mig I soffan med chips och vanta pa att min man ska komma hem. Godnatt!

Iväg igen och tankar om hjärtan

Hej!

Ny dag, ny hockeymatch. Idag spelar min kille i Oxford så jag är på väg dit nu (tidsinställt).


Imorgon är det Alla hjärtans dag och då ska jag och darling åka in till London och ha en mysdag. Inget speciellt är planerat utan vi ska bara ta tid att njuta av varandras sällskap. Tanken är väl att vi ska gå på stan en sväng (mitt förslag), äta en romantisk lunch och ta en bio kanske. Och förhoppningsvis njuta av underbart väder!

Det viktiga är inte att man gör något storartat utan att man visar kärlek  och uppskattning till någon man tycker om!Dagens hockeyoutfit och hjärtan såklart

Blommor

Köpte vackra blommor till vårt somrum i fredags. Man längtar bara ännu mer till våren!!Troll?

Det sägs ju att man inte ska kamma håret när det är blött men då ser man ju ut som ett litet troll!!

Här om dagen läste jag ytterligare någonstans att man verkligen inte får borsta håret när det är blött. Så jag tänkte att nu får jag väl försöka med detta. Så¨här gick det:
Så här trullsigt är det när det är blöttSå här var det nästa morgon, ostyrigt!

På vardagarna brukar jag alltid ha håret i en hög hästsvans eller fläta och då funkar det faktiskt. Men annars blir det nog borsta-föna-platta som vanligt:)

Tristess

God morgon!

Sitter här vid datorn med min gröt medan darling kollar på hockey på tv, en ganska vanlig morgon här.

Igår vann min killes lag hockeymatchen med så stora siffror att det nästan var löjligt. Så där som man kunde vinna fotbollsmatcher när man var 10 år med enorma siffror. Det blev otroligt tråkigt att titta på iaf, inget spännande alls.

Efter så blev det ett glas vin i baren med tjejerna och sedan gick vi ut för en bit mat tillsammans med min vän Kelly och hennes kille. Mycket trevligt!

Nu ska jag mysa ner mig i soffan lite med min hockeypojk innan han ska iväg på match senare.Innan-hockey-pose!

Pa hockey

En helt vanlig lördag

Min lilla vovve har alltid en boll i mungipan. När han ska äta lägger han ut bollen bredvid matskålen.

Själva ätandet är ganska roligt, han tar en tugga och går iväg och tuggar. Kommer tillbaka och tar en tugga för att gå iväg och tugga, ja ni fattar!

Idag var jag på bushumör och tog bollen bredvid matskålen medan Palo var iväg och tuggade. Jag gömde den i armhålan, för han fattar aldrig vart man har den då.

Varje gång han gick tillbaka till matskålen fnissade jag innombords och tänkte "jag är såå rolig". Snart gick jag i köket och skrattade högt för mig själv, "mohahaha jag är urkul!!!!!".

Efter 20min inser jag att jag går runt i köket med en gummiboll i armhålan och skrattar hysteriskt. Hunden däremot bryr sig inte och har hittat på annat att leka med.

Säg inte att jag inte har något liv, för det har jag!!!!!Just nu är det den rosa bollen som gäller

Ljuvligt

God morgon!

Sitter här på förmiddagskvisten och underhåller mitt nya craving, havregrynsgröt!!

När jag jobbat eller gått i skolan har jag alltid ätit havregrynsgröt, varenda arbetsdag. Men sedan jag flyttade till england har det blivit mycket rostat bröd, flingor, bönor m.m, ja ni vet sånt som är vanligt här. Så för ett par dagar sedan så köpte vi  havregryn med kanelsmak och oj säger jag bara!!

Igår eftermiddag, med andra ord nästan fredagkväll, så tog vi oss var sin tallrik havregrynsgröt!

Pucko tänker ni, smarrigt tänker jag!

Later!

(Men typiskt, jag skrev och sedan glömde jag publicera.... Well en timme senare...)

Nu går jag

Nu ska vi fram och handla. Ska köpa någon blomma är tänkt och mat såklart:)

Later:)Yo yo, säger Sofia

Prioriteringar i livet

Igår så satt jag och min kille och pratade.

Helt plötsligt börjar han röra på munnen som om han ska säga något fast det kommer inget ljud. Sen tar han blixtsnabbt tag i mig och ger mig en puss.

Jag: Haha vad gör du?

Min kille: Vad?

Jag: Ja, vad skulle du säga?

Min kille: Nej, jag prioriterade en puss istället!


Vilken tur att han prioriterade lite där, vi hade verkligen inte hunnit med båda!!!

Drömmar

God morgon!

Jag är en person som aldrig har mardrömar, verkligen aldrig! Jag kan inte komma ihåg att jag haft en enda mardröm sedan jag var jätteliten, förrän nu.

Den här veckan har jag haft 2 mardrömmar, ordentligt läskiga sådana också.

Varför kan man undra...?

Nu morgonkaffe:)

Rosa

Nu sitter jag och målar tossingarna rosa och kollar på tv.

Mina fötter är inte någon vacker kroppsdel, sneda och oformliga. Dessutom är de förbaskat breda också, min kille och jag har lika breda fötter fast han har stl 44 och jag stl 38... Men mellan-tårna-grejer ser de ut som riktiga ankfötter! Men de blir något snyggare med lite färg.Det  fina rosa etuiet (hur man nu böjer det ordet) har jag fått från
kära Mamma. 

Olika


Alfie & Palo


Tänk vad hundar kan vara olika.

Vi har en smart hund och en mindre smart hund, Alfie och Palo:) Deras ägare är engelska vilket betyder att de förstår när man pratar engelska med dem. Men när vi flyttade hit så lärde sig Alfie så himla fort att förstå vad vi sa på svenska. Eller nja han har lärt sig det viktiga, gå ut och gå och liknande saker. Han vet alltid vad som är i görningen, vilka som är hemma och om han ska få följa med ut eller inte.

Palo däremot, han har ingen susning, om någonting. Han fattar aldrig vad man säger, vilket språk man än pratar. Om Alfie börjar skälla på någon på trottoaren utanför huset så stämmer Palo in. Men han skäller t.ex. på oss i soffan istället för han har ingen aning vad Alfie skäller på.

Alfie kan man lura en gång, sedan måste man komma på något nytt. Med Palo behöver man vänta 5 minuter sen kan man köra samma trick igen.

Det är så härligt med två totalt olika personligheter:)


Åh nej

Åh nej!

Jag glömde ju 30-dagarslistan igår, får ta det senare idag istället.

Nu ska jag och darling gå och handla på Sainsburys, hej!

Vatten

Jag måste bli duktigare på att dricka vatten.

Under en dag kan jag dricka ett glas mjölk till frukost och sedan något mer glas vatten under dagen. Plus ca 2 koppar kaffe. Thats it!

Tro dock inte att det på något vis är vad jag äter, jag älskar mat och äter massor varje dag. Det är liksom bara att få in vätska jag är kass på. Jag måste komma ihåg att dricka för jag blir sällan törstig.

Är jag liksom 'inne i det' så är det inga problem att dricka, men just nu är jag inte det. Igår fick jag kramp flera gånger bland annat i underarmarna samt att mina leder knäcker ovanligt mycket (typ varenda gång jag rör mig). Tyvärr så tror jag att jag kan vara lite uttorkad.

Men nu vänder vi på steken!


Nu ska jag dricks massor!

Kanske världens bästa paj

Tillslut tog jag mig i kragen och bakade en äpplepaj! Min kille offrade sig och skalade äpplena, annars hade det nog aldrig blivit av. Om jag får säga det själv så gör jag världens godaste äppelpaj, med sirap och havregryn blir det knäckigt och supergott:)Den är godare än den ser ut, promiiiise!

Just nu smälter vi pajen med att titta på fotboll och dricka öl, welcome to england!

Soffhäng

Heeejje!

Ligger här parkerad i soffan med datorn i knät och två voffsingar snarkande bredvid mig. Halsen skaver och retas medan jag läser lite bloggar. Tog mig faktiskt ut förut med grabbarna och gick till parken och kastade lite boll, skönt med lite frisk luft!

Midsomer murders går på tv:n, me like!! Men jag funderar på att slita mig och baka en äpplepaj... Vore så himla gott... Får fundera lite på detta.Oj fel håll blev det visst, man kan kalla det konst!

Sånt där sandpapper

God morgon (faktiskt, jag har inte gjort mer än att äta frukost)

Igår struntade jag i att gå till gymmet för jag kände mig lite så där seg ni vet, jag vill verkligen inte bli sjuk igen! Jag tänkte att om det inte är något så kan jag ju gå imorgon (idag) istället.

Ack vilket sandpapper jag hade i halsen när jag vaknade imårse, hujeda mig!!

Jag som verkligen aldrig brukar vara sjuk och nu 2 gånger på 2 månader. Fast jag antar att det kan ha att göra med att jag hade för lite kläder på mig när jag gick hem i fredags natt.

Men ändå, inte ok!

Nu kryper jag ner i soffan och kikar på Ghost Hunters på Livingit.

En Idol

Nu sitter jag och darling och ser på tv 3's Landskampen på webb tv. Jag kan inte säga att jag var speciellt sugen på det från början... Det har ju gått ganska många sådana program de senaste åren, med gamla avdankade sportstjärnor, jag har väl inte varit något fan direkt.

Men min killes idol är med där, Peter Forsberg. Så naturligtvis är detta något vi absolut MÅSTE titta på!!! Vi är inne på avsnitt två nu och jag måste medge att det är riktigt bra.

Jag måste närstan erkänna att det var jag som kanske kläckte kommentaren:

- Åh snart kommer avsnitt tre ut!!!

Kanske, eventuellt...

För er som inte sett det och som är lite sportnördiga sådär ibland, se det!:)Bildkälla

Dag 11 - Mina syskon

Då var det syskonens dag och jag ska berätta lite om min bror!

Min brorsa är 4 år yngre än mig vilket betyder en lagom åldersskillnad för bråk och retsamhet. När vi var yngre gick det nog inte en dag utan att vi var som katt och hund. Det har givetvis blivit bättre med åren men jag kan säga att han fortfarande går in för att få en fight titt som tätt!

Min brorsa är:

- Väldigt omtänksam, han tänker på alla andra i första hand.

- Sportnörd, en perfekt dag är det fotboll, hockey, handboll, innebandy m.m på tv.

- Fotbollsspelare, spelar för skojs skull.

- Handikappad i köket, stekt korv och makaroner på sin höjd (han bor hemma med mams & paps).

- Kung av onödigt vetande, han vet vem som vann fotbolls vm 1964 men han kommer inte ihåg vad han gjorde igår.

- En retsticka, vilket jag redan berättat.

- Hemmakär, han och pappa trivs bäst i soffan framför fotbollskväll.

- Världens bästa bror!

Underbart vader idag!

Sovmåsten

Varje gång jag ska gå och lägga mig eller gå upp så är det ett himla sjå. Jag är nämligen väldigt frusen vilket betyder en hel del kläder som ska av eller på. Dessa plagg får alltid följa med mig i sängen vintertid:

- T-shirt
- Långärmad tröja
- Lång- eller trekvartsbyxor
- Varma sockar/dunsockar

Min outfit denna natt:

Jag gillar egentligen att ha så mycket på mig när jag sover, det blir liksom trångt. Men jag har inte mycket val, utan kläderna sover jag inte en blund. Då kan jag också säga att jag och min kille har en 160cm säng i ett litet sovrum.

Dag 10 - Mitt favoritplagg


Hade den igår på hockeyn!


Denna snygga hood från Henri Lloyd är mitt favoritplagg nu när det börjar dra sig mot vår/sommar. Jag köpte den för två sommrar sedan men tycker definitivt att den håller än!

En sommarkväll är den perfekt till avklippta ljusa jeansshorts och vita sneakers, riktigt soft och snygg outfit!In the park

Ar I parken med hundarna nu. Det ar precis lika ruggigt som det ser ut!

Inspiration!

Idag har jag nog lite inspiration tror jag...

Inspiration att göra sånt där som man går och drar på, som aldrig blir av.

Sy i den där knappen som lossnat, städa på den där hylla som varit kaos i en månad, tvätta de där kläderna som är handtvätt osv...

Förhoppningsvis har jag kvar inspirationen i minst en timma till så jag hinner fixa lite:)

Ibland är jag i fixar-tagen och då finns det ingen hejd!!

Grynkorv!

Godmorgon!


Jag satt och funderade på om man möjligtvis kunde få tag i grynkorv här i England. För grynkorv är typ det godaste jag vet:)

Vad gör man när man har en jätteviktig fråga som man bara måste få svar på?

Joo man googlar det så klart!

Och då visar det sig att grynkorv är en västgötsk korv, det har jag ju helt missat. Frågan är om man äter grynkorv i andra delar utav Sverige.

Äter ni grynkorv?
Det är väldigt viktigt det här!


Dum Dummare

Nu ska ni få höra hur det går när två virriga personer ska ta sig hem från krogen sent på fredag natt.

Vi bor egentligen bara ca 20 minuters promenad från den club vi var på men mitt i natten med high heels (på mig, min kille hoppade de högklackade skorna) så tyckte vi att det var på tok för långt att gå!

Oturligt nog missade vi precis bussen men bestämde oss för att vänta på nästa, palla gå. Det var sjukt kallt och vi fick vänta en halvtimma ute (vår budget rymmer inga taxiresor denna månad).

Tillslut kommer bussen, äntligen!! Precis när vi klivit på utspelar sig denna konversation:

Min kille: Meeeen bussen går åt fel håll!
Jag: Va va va??
Min kille: Tryck på knappen vi måste aaaav!
Jag: Åååååh neeeej!!!

Fort som sjutton hoppar vi av bussen vid första stoppet, pjuh!

Bara för att inse att det var rätt buss!!!!

Vårt alternativ: antingen vänta 30 min på nästa buss eller gå hela vägen hem (vi hade ju liksom bara åkt typ 20 m)

Vi gick, det tog 45 min och jag trodde jag skulle dö.Ibland är man dummare än man ser ut!

Dag 09 - Min tro

Jag vet inte riktigt vad jag tror på, jag har helt enkelt ingen klar bild över det. Men vad jag tycker är viktigt är att alla ska få tro på vad de vill. Men jag ogillar starkt när människor vill pracka på sin tro på andra. 

Mina åsikter, bara mina:
Jag tror inte på Gud. Jag tror heller inte på någon annan gud från någon annan religion. Men just tro är ett ämne som engagerar mig ganska mycket! Jag tycker att det är väldigt intressant att veta vad människor tror på och framför allt varför. Min personliga åsikt är att det är många i vår värld som har en konstig relation till sin Gud och ännu mer udda argument för att deras Gud är den enda rätta.

Jag tror på vetenskapen. Jag söker gärna logiska förklaringar till det mesta. Sen tror jag kanske att det kan finns saker utöver vetenskapen, saker vi inte kan förstå.

Upprepar att detta inte är något som jag ser som det enda rätta eller något annat konstigt, det är bara vad jag tror själv!

Söndag

God Söndag!

Har varit lite dåligt bloggande i helgen, jag var verkligen inte beredd på trippen till Sheffield som var spontan men tidskrävande.

Nu sitter jag med ett sent morgonkaffe, jag orkade bara inte gå upp imårse!

Senare kommer ytterligare en dag i 30-dagarslistan och ni ska få höra om vilka virrpannor jag och min kille var i fredagsnatt.

Ha en underbar dag:)Bild från igår, tyvärr ser jag lika 'dagen efter' ut som jag är...

Goding

Vi sitter fortfarande I bilen pa vag mot Sheffield, segt! Bjuder istallet pa en bild fran igar marse. Det ar jag och min lille goding som myser;)

Dagen efter

Hej! Idag ar det en liten roadtrip till Shefield som star pa schemat. 3 stora hockeygrabbar och 2 tjejer I en liten bil, mys! Blev inget bloggande imarse eftersom jag var lite trott efter gardagen. Dag 10 I 30-dagarslistan ar tidsinstallt och ploppar upp har om en stund. Later!

Dag 08 - Ett ögonblick som förändrade allt

Ett ögonblick som förändrade allt, verkligen allt, i mitt liv var när jag skadade mitt knä och slet av mitt korsband.

Jag var 15 år och överaktiv. Jag spelade fotboll, innebandy och dansade. Alltid var det något och var det inte det så såg jag till att hitta på något.

Jag hade precis kommit med i A-laget i fotbollen och spelade DM-final med dem då det hände. Jag har aldrig upplevt en större fysisk smärta i hela mitt liv, aldrig heller en större psykisk smärta då jag insåg att mitt liv aldrig skulle bli sig likt igen.

Jag var en 15 åring med avslitet korsband. Fast det visste jag inte då för läkarna vägrade röntga mig, vägrade operera mig, vägrade lyssna på mig. Vad skulle jag göra, sluta med allt jag älskade? Nej, jag fortsatte. Dansen blev mitt liv. Men det var så ofta jag hoppade runt på kryckor eftersom mitt skadade knä inte klarade av belastningen.

En vecka innan min 18 års dag opererades jag för avslitet korsband, skadad menisk och uttänjt ledband. Bara för att läkarna inte ville operera mig när jag var 15 så var nu hela mitt knä trasigt. Operationen var "lyckad" men mitt knä har aldrig mer varit sig likt.

Jag gav inte upp! Jag har gått dansgymnasium, jobbat som danslärare, jobbat som instruktör på gym m.m. Jag har fått operera menisken ytterligare en gång eftersom den gick sönder igen. Jag har fortfarande inte gett upp.

Men den dagen i fotbollshallen kommer alltid vara dagen som ändrade mitt liv.Några dagar efter den första operationen


Ut i natten

Nu drar vi iväg för att möta upp resten:)

Så många grejer alltså!

Vilken lång dag det blev då!

Först gymmade jag och duschade läääänge. Sen på vägen hem kom jag på att min mormor fyller år nästa vecka. Måste ju fixa kort och sånt, så det blev till att gå till en affär. Men så lång kö det var på posten, jag fick bryt! Och hungrig var jag med.

Sen när det var avklarat efter typ 25 min köande så kom jag ju på att jag behövde lök till maten jag skulle laga. In på Mark&Spencer och handla, väl där inne kom jag på att vi behövde ägg... Och champinjoner... Och...

Äntligen hemma! Då var det bara till att laga mat innan magen knöt en knut på sig själv i protest!

Slutet gott, allting gott! Nu ska jag fixa mig lite, ska ut en sväng ikväll:)

Later!

Dag 07 - Min bästa vän

Kompisar i all ära, men min bästa vän är min Mamma.

Vi är så otroligt lika varandra jag och min mamma. Därför finns det ingen annan jag kan ha så roligt med men det finns heller ingen annan jag kan bli så arg på.

Jag och Mamma behöver inte prata med varandra, även om det är lite utav vårt signum, vi vet vad den andre tänker. När vi går på stan behöver vi bara titta på varandra för att veta precis vem utav dem som gick förbi som hade konstig hatt, snygg jacka eller söta skor. Ibland får vi hysteriska skrattanfall, människor i vår omgivning förstår ingenting och funderar på om det kanske är något fel på oss, men vi kan inte hindra det. Det slutar oftast med att vi ligger i en hög, rödmosiga och med mascara i hela ansiktet. Såna är vi!

Ett utav mina favoritminnen tillsammans med Mamma är när jag var i 14 års åldern och jag och hon alltid hade myskväll mitt i veckan. Vi poppade alltid popcorn och vi tittade alltid på Ally McBeal. Där satt vi, tätt ihopkurade i soffan och skrattade och grät, om vartannat. Det är nog mycket av det som ligger till grunden för vår relation idag.
Vilket skämt!På aftonbladet.se finns en artikel som handlar om att Boxer-reklamen fälls för att den är könsdiskriminerande. Det går bl.a. att läsa:


En privatperson anmälde annonsen till Reklamombudsmannen för att figurens 
”muskulösa kropp och det stora könet är en steretoyp och orealistisk framställning
av mannen som skapar press både hos yngre och äldre män”.


 – Även om avsikten var att presentera en humoristisk koppling mellan mannen i
underkläder och produkten i sig framställs han genom sin pose och brist på kläder
som ett rent sexobjekt på ett sätt som kan anses kränkande för män i allmänhet, 
skriver RO.

Sofia säger: Ursäkta!?

Alla halvnakna tjejer som finns överallt i vårt samhälle och påverkar unga tjejer, vad gör Reklamombudsmannen åt det?

Ingenting verkar det som. Retuscherade och opererade halvnakna tjejer är helt OK att använda i reklam, det är gynnsamt för våra unga tjejer. Men en kille i kallingar (dessutom animerad) kan vara rent utsagt farligt för alla killar, både unga och gamla.

What!? Jag blir förbannad alltså! Bild och textutdrag har jag lånat från aftonbladet.se,  länken till artikeln hittar ni här.

Oklart

Godmorgon!

Idag är det lite oklart  vad som händer.

Gym blir det i alla fall, ganska snart. Annars är planerna ganska grumliga måste jag säga.

Dag 7 i 30-dagarslistan ploppar upp senare, det kommer också komma ett inlägg om en sak jag blir riktigt j**** förbannad på.

Resten improviserar vi:)Fröken Sofia igår

Dag 06 - Om det här vore min sista dag

Jag blir helt deppig när jag tänker på vad jag skulle göra om jag hade en dag kvar att leva. Som den översentimentala person jag är skulle jag nog bara ligga i min säng och gråta tills det inte gick mer.

Men om jag försöker att tänka ut något jag verkligen vill ägna min sista dag till så skulle jag vilja samla mina nära och kära för en fest. Tillsammans skulle vi ha så roligt som bara går och skratta tills tårarna rann. Vi skulle sjunga och dansa. Vi skulle mysa och kramas. Vi skulle önska att natten aldrig tog slut.

Nu när jag sitter och tänker på detta, att behöva lämna min livskamrat och min familj, så rinner det en tår nerför min kind. Och en till. Och ännu fler.

Nu tänker jag inte sitta här och gråta mer över en lista, nu tänker jag ringa min mamma!

Många utropstecken!

Hej alla glada!

Det blev verkligen en heldag på stan idag, så himla härligt väder!

Och jag har inte shoppat en enda sak!

Jag vet!

Vi tar ett utropstecken till på det!

!

Så här såg jag ut när jag hängde på stan idag:


Vi åt panini och drack juice på Starbucks, de ska för övrigt byta logga har jag hört. Nja, säger jag. Gillar den faktiskt precis som den är. Jag handade också ut ett gäng CV:n varav 3 företag verkade intresserade, nice!

Nu ska jag laga mata, min mage kurrar så att grannarna bankar i väggen (typ...)

Vi har harligt vader i London idag

God Morgon!


Dagens:

 - Lämna in mitt CV på ett par ställen
 - Jag och min kille ska ta en fika på stan
 - Jag ska gå till världens bästa Amy för lite vaxning
 - Ta med grabbarna (vov säger de) till parken
 - Göra äppelpaj (fast det är bara i funderingsstadiet än så länge)

Ha en underbar dag:)

Hemma från da gym

Blev en riktig långkörare på gymmet idag, härligt!!! Så skönt när man inte har någon tid att passa och kan stretcha ordentligt och allt. Som gammal dansare är jag töntigt förtjust i att stretcha:)Sofia just nu, osminkad med fuktigt hår, men det får ni ta!

Dag 05 - Vad är kärlek

Det här är så himla svårt att förklara, jag har suttit och funderat på detta fram och tillbaka utan att ha blivit något klokare.

Det finns så många olika sorters Kärlek. Du känner en viss sorts kärlek till dina föräldrar, till dina barn, en annan till dina vänner, till dina syskon, till dina djur osv. Listan kan göras hur lång som helst! Fast de flesta definierar nog kärlek som känslan till sin partner.

Många säger att äkta kärlek är när man vill den andra personens bästa så till den grad att man kan se den tillsammans med en annan partner än en själv.

Jag säger: No way! Då har man nog växt ifrån varandra och känner någon slags vänskaplig kärlek.


När jag tänker på Kärlek så tänker jag på mannen med stort M, livskamraten alla söker, den människan man inte kan leva utan. Jag är ganska säker på att jag hittat Honom. 

Varje dag med Honom är en dag att minnas! När Han ser mig i ögonen och säger att Han älskar mig kan jag bli helt tårögd och inte förstå hur jag kunnat ha sådan tur! Att den, för mig, helt perfekta mannen vill dela sitt liv med mig. Det är så ofta som jag känner mig som världens lyckligaste människa!

Om det är något jag önskar alla mina medmänniskor så är det att hitta den stora kärleken.Jag och mitt livs stora kärlek <3

När botten är nådd

Nu ska jag sticka iväg till gymmet, ska bli så skönt att köra på och bli svettig!

Tänkte skriva ett inlägg om hur jag (har ju tidigare jobbat som instruktör på ett gym) motiverar mig inför träning, hur man lättast kommer igång osv. Dyker upp ikväll eller imorgon!

Senare kommer också Dag 5 i 30-dagarslistan!

See ya later!Ibland försvinner motivationen och då kan man hamna i en hög på
golvet, dålig idé!

Som att trycka på en knapp

Idag stod min kille vid diskbänken när jag kommer in i köket.

Jag smyger upp bakom honom och lägger en förförisk hand på hans rumpa.

I samma stund som jag klämmer till så rapar han.

What!? Det var som att klämma på en knapp!


Wheeey, tänkte jag, den där rumpan får jag jädrarimej passa mig för i fortsättningen!

Lycka

Hej på er!

Igår kväll satt jag och skrev dag 5 & 6 i 30-dagarslistan och blev superledsen.  Jag började tänka på livet och döden och allt där i mellan. Jag tänkte på min underbara pojkvän och min fina familj.

Jag begravde mig i detta en stund och tårarna bara rann.

När min kille kom hem från hockeyträningen undrade han vad som hänt, tårögd och snorig som jag var.

Då sa jag att jag bara är så lycklig över att han finns i mitt liv, då blev han också tårögd.

Där satt vi sedan och var lyckliga, den känslan bär jag med mig idag:)När du ger ditt hjärta till någon kom då ihåg att det inte har några raka
kanter eller fina linjer. Ni måste kompromissa för kärleken är en
kantig historia.

Pinsamt

Herregud!

Det pågår en rent utsagt pinsam diskussion inne på Blondinbellas senaste inlägg som jag suttit och kikat på en stund nu. Det hela handlar om hurvida hon driver företag eller inte samt att hon har städhjälp.

Snälla, kan inte bara alla svenskar sluta vara så dumdristigt avundsjuka och låt folk göra som de vill. Många utav de som kommenterar menar att det är så sjukt fel att ha städhjälp och att det är sorgligt att det fortfarande finns så stora klassskilnader i det svenska samhället.

Men hallå!!!
OM jag hade onödigt mycket pengar och OM jag kände för att ha städhjälp så skulle jag väl ha det!
Jag skulle definitivt inte välja bort det bara för att någon annan tyckte det eller för att det är synd om de som inte har råd.

Men egentligen handlar detta inte om städhjälp överhuvudtaget. Det handlar om att i Sverige råder det högt aktade Jantelagen vilket betyder att ingen får säga att man är bättre än någon annan. Alla ska ha samma saker, det ska vara RÄTTVIST!

Jag är så himla trött på att Sverige är ett land under Jantelagens piska!

Om det är något som är omodernt så är det Jantelagen och inte att ha eller inte ha städhjälp.
Kom igen nu Sverige!


Bildkälla

Från Mamma

Satt och läste lite i min bok förut och fick syn på det fina, fina bokmärke jag har fått av min mamma.
Från fina, älskade Mamma

De där kläderna...

Ett problem som alltid finns vid min sida är de där kläderna

Ni vet de man använt men som inte är smutsiga/ofräscha utan man kan tänka sig att använda dem igen.

Jag tycker personligen att det kan vara ofräscht att hänga in dem i garderoben igen bland de nytvättade kläderna, men jag vill heller inte slänga dem i tvätten för de går ju att använda igen. Ofta har lösningen för mig varit att ha en stol där de får hänga vilket aldrig har funkat speciellt bra. Det blir ett berg och man ser aldrig stolen igen.

Idag fick jag dock den briljanta idéen att rensa ur en hylla i garderoben och ha "använda-igen" kläderna där. Får se hur det känns.

Hur gör ni med detta enorma i-landsproblem?


Här är min "använda-igen-kläder-hylla"
(nej det är inget nätlinne från 90-talet som ligger där utan en tvättpåse)

Dag 04 - Vad bjuder jag på för mat?
Sofias risotto med marinerat kött och stekta champinjoner


När jag vill piffa till en maträtt (men inte orkar stå flera timmar i köket) så gör jag min egen risotto till. Tänkte dela med mig av detta superenkla knep.

Koka vanligt ris (ej jasminris) och ta av det från plattan innan det är helt färdigt. Det ska alltså vara lite vatten kvar. Släng i:

- 1-2 buljongtärningar beroende på hur mycket ris du gör (jag brukar ta en grönsak & en kött)
- Ett par dl grädde (jag brukar hälla i hela paketet 2,5 dl, ju mer grädde desto godare ju)
- Kryddor efter behag (och givetvis beroende på vad som serveras till)

På med grytan på plattan igen och koka upp under omrörning. När det blivit ungefär samma konsistens som gröt är det klart! Detta tycker jag är supergott att slänga ihop till en stekt köttbit och helt plötsligt har man en festmåltid (dock är det kanske inte den mest bildsköna maten men vad sjutton)

Enjoy!

Slö

Jag är en person med så himla dålig motivation ibland!

Imårse var jag ju eld och lågor över att min killes bankomatkort hade kommit och jag hade köpabstinens upphöjt till tusen!

Men efter att ha sjunkit ned i soffan med kaffe, pojkvän och världens mysigaste vovvar så var jag inte så himla sugen på att lämna huset längre. Dessutom är det tråkigt och grått väder här i London idag, då vill man ju hellre mysa inne.

Sitter och tittar på semesterbilder från i sommras då vi var i Italien, vill ha!Sofia är med i tävlingen "Blekaste svensken i Pisa"

Äntligen!!!

Morning!

Idag ska jag och min kille ut på stan. Efter att ha levt 2 veckor utan kreditkort, alltså på ett begränsat lager av cash, så har nu min killes kort kommit.

Om vi har saker att köpa (eller är det bara jag.. hmm...)


Så här glad var jag en dag i sommras samt idag, aldrig annars.

Hennes Värld

Vardagsbetraktelser - Inredning - Karriär

RSS 2.0