Huvudet under armen

Åh vad tokigt jag har ju glömt Dag 4, vad jag bjuder på för mat. Jag har ju också glömt av att blogga över huvudtaget på hela kvällen. Våra flatmates har haft vänner här i kväll så vi fastnade tillsammans med dem.

Ja men då får det bli dag 4 imorgon istället!

Nu ska jag och min kära sambo kolla på web-tv.

Tjing!

Tokigt kan det bli

Igår i Swindon så skulle min väninna Dawn filma hockeymatchen. Hon höll på hela tiden och det är ju så svårt att se ordentligt vad som händer när man filmar. När matchen var över så vet jag inte hur många svordomar hon hade förbrukat men var ändå nöjd med sin filmning. Trodde hon...

När vi skulle kika efter hur det blev så visade det sig att hon hade tryckt på fel knapp och inte filmat en enda sekund! Stackars Dawn! (Fast lite komiskt tyckte jag att det var men det vågade jag inte säga till henne just då)

Nedan bild är förövrigt vad jag kikar på hela matcherna.My hockeypro boyfriend

5 myror är fler än 4 elefanter

God morgon/förmiddag/middag, oj vad dagen går!
Det blev en vinst i Swindon igår, härligt! Men sent blev det så vi tog en liten sovmorgon idag.


Imårse lekte jag lite med vovvarna medan min kille gjorde frukost, då råkade jag få in min finger här:
Vilket resulterade i:Alfie är världens snällaste hund, han har aldrig ens varit lite småsur på mig. Saken var den att jag inte släppte leksaken i tid och han var väldigt ivrig att leka.

Jag har ju ett fint plåster nu iaf, slutet gott allting gott!

HockeyMaste!

Iväg

Nu drar jag till Swindon för att se på min hockeyboyfriend.

Later!


En något tilltuffsad Sofia, på hockey kan man ju ha mössa liksom! 

Viktiga grejer

Igår var jag och min kille och handlade på Sainsburys. Det blev några kassar som vi släpade hem.
Väl hemma i vårt kök börjar killen rota runt i alla kassarna, letade som en galning!

Saker som behöver in i kylskåpet (mjölk, kyckling, yoghurt m.m) kastar han bokstavligen åt sidan för att kunna...

...få in ölen i ölkylen!

Så klart, viktiga grejer ju...Ölkylen

Dag 03 - Mina föräldrar

Mina föräldra har faktiskt en ganska rolig historia:

Mamma och pappa träffades när min mamma bara var 16 år, när hon var 19 år blev det seriöst och de flyttade ihop (pappa är 4 år äldre och var då 23). När mamma var 22 kom det en Sofia-bebis till världen och 4 år senare kom min lillebror.

När jag var 11 år så skiljdes mina föräldrar och jag och brorsan bodde mestadels hos mamma och hos pappa varannan helg. En jobbig men lärorik tid.

5 år senare blir mina fina föräldrar kära på nytt! Idag bor de ihop och är nu lyckligt gifta sedan flera år tillbaka. När de gick tillbaka till varandra fick båda kompromissa men de kände att deras öde var att leva tillsammans.

Jag är så glad över att de är lyckliga tillsammans igen!

Söndag

God morgon var det här!

Idag är det gameday och det bär av mot Swindon. Jag är inte speciellt exalterad över att åka ända dit men det ska bli roligt att se på när min darling spelar lite hockey.

Senare idag kommer Dag 3 i 30-dagarslistan, Mina föräldrar. Man blir riktigt rörd emellan varven när man sitter och skriver om sådant. Lika mycket som ni lär känna mig friskas också mitt eget minne upp, vilket är härligt. Särkilt när nära och kära bor så långt bort, då är det extra roligt att komma ihåg gamla minnen!

Nu ska vi inta en stadig frukost, här bjuder jag på en bild av en söt sak jag hittade imårse.

Creepy

Lyssna på det här, på aftonbladet.se går det att läsa:

"Attackeras - av sin egen hand"

Eh what!?

Helt sjukt säger jag bara. Kvinnan i artikeln har opererats för epilepsi och detta var en ovanlig "biverkning" av operationen. Hennes hand gör vad sjutton den känner för och hon har ingen aning om vad den pysslar med.

Alien hand syndrome kallas detta sällsynta tillstånd och vidare kan man läsa:

 "Det är dock sällan handen blir direkt våldsam"

Dock!? Så den kan bara få rycket ibland och börja puckla på...?
Denna intressanta artikel hittar du här.

Bildkälla

Dag 02 - Min första kärlek

Min mamma har berättat att min första kärlek var min 7 år äldre kusin. När jag var ca 4 år var jag övertygad om att det var honom jag skulle gifta mig med (jag hade ju försökt länge med pappa men honom var ju mamma redan gift med). Vilket nederlag det blev när mamma sa att jag inte kunde gifta mig med honom (kusinen) heller! Men vem sjutton ska man då gifta sig med, tänkte jag.

När jag sedan blev lite äldre och började skolan så förstod jag ju att det fanns fler fiskar i sjön än just de jag var släkt med!

Full rulle

God fredagkväll!

Nu är vi äntligen hemma efter en spontan, jättetrevlig middag med våra vänner. De hörde av sig när vi var på väg hem från gymmet och frågade om vi ville hänga på till Nandos. Så vi skyndade hem och svidade om innan vi blev upphämtade.

När vi kom fram var det sjuukt lång kö, 10m inne i restaurangen och sedan 10m utanför också! Där pallade ju inte vi att stå. Men eftersom vi var inställda på detta så åkte vi till ett annat Nandos lite längre bort. Himlans gott var det! Min kille beställde in en hel (!) kyckling och det var helt rent på tallriken efter att han var klar.

Väl hemma gick vi direkt ut med hundarna som behövde rastat och nu har vi äntligen sjunkit ned i soffan med var sin kopp kaffe och ska kika på en film!

@ the gym

Dag 01 - Presentera mig själv

Jag heter Sofia och fyller 23 år till sommaren. Jag kommer från en småstad Västragötaland där jag gick en dansinriktning på gymnasiet.

Träning och hälsa har varit en passion så länge jag kan minnas! Jag har bl.a spelat fotboll och innebandy, jobbat som danslärare och jobbat extra som profesionell dansare på kabaréer och liknande. Jag har också en period jobbat på gym samt utbildat mig inom området kost och anatomi. Annars har jag mest jobbat på kontor sedan jag gick ur skolan, har också hunnit med 30hp företagsekonomi på högskola. 

Jag är envis, glad och pratsam. Jag får ibland höra att jag kan ha ett lite hett temperament och jag älskar utmaningar. Jag är en extremt dålig förlorare. Detta gör att jag t.ex. inte kan spela kort, minigolf eller nått annat spel utan att bli mer eller mindre förbannad!

Just nu bor jag i London tillsammans med min hockey-pro boyfriend som jag varit tillsammans med i snart 2 år. Här har jag hittills varit "hockeyfru" vilket jag nu tröttnat på och söker lite smått ett jobb. Eftersom jag inte riktigt vet vad jag vill med mitt liv kan jag inte hoppa på någon utbildning utan får försöka hitta en rolig väg att gå istället.

Det var lite kort och gott om mig!

Pepp!

God morgon, god morgon!

I går var det tvättdag, idag är det städdag. Det är väl inte så att jag hoppar högt av glädje direkt.
Å andra sidan är det så himla skönt när det är gjort!

Ett tips om man har tappat städlusten är att kika på ett avsnitt av How clean is your house, då blir jag alltid superpeppad att dra fram städgrejorna!

Så himla sköna damer!

Bildkälla

Hjärtlösa bygg-nissar

Sitter och kikar på Byggfällan på tv3 play, hur elaka och känslokalla kan människor vara?

De där fuskbyggarna lämnar barnfamiljer utan ordentligt tak över huvudet, i ofärdiga hus där risken finns att barnen tar skada och dessa hemska byggare gör det dessutom med flit.

Jag blir så arg!!!Heja Renée & Peter, fånga byggfuskarna!
Bildkälla

Den där listan

Som alla andra bloggare just nu så tänkte jag ge mig på 30-dagarslistan. Ett smidigt sätt som gör att ni får lära känna mig lite bättre (sen är det ju ypperligt när inspirationen sinar). Här ser ni de 30 punkterna jag kommer skriva om varje dag från och med imorgon.


Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick som förändrade allt
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Mitt favoritplagg
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Vardagslyx
Dag 14 – Självporträtt
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Hur muntrar jag upp mina vänner?
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – Min bästa grimas

Just den här listan snodde jag från Linn Herbertsson.

Ett litet engelskt badrumDetta är det enda badrummet i ett hus där vi bor 5 st vuxna personer. Så tvättmaskin och sådant som hör därtill finner man i köket. Självklart är det inte så i alla engelska hus men många hus här är gamla och då ser det ut på detta vis (om man inte håller till i de lyxigare kvarteren då).

Men jag kan berätta att där vi bodde förut var det separat wc, alltså själva toan i ett rum och handfat med badkar i ett annat. Det tyckte jag var äckligt, att man gick på toa - öppnade dörren - öppnade en annan dörr - och SEN kunde man tvätta händerna, uuuh!


Ifall man har glömt av vad man ska göra i badrummet så har vi en skylt.

Äta hårsprej?

Ibland undrar man hur vissa människor tänker. På aftonbladet.se igår (under Sofies Mode) fanns en artikel med skönhetsprodukter till budgetpris. Under bildspelet står det lite käckt att:

"Dyrast är inte alltid bäst. Sofis mode avslöjar budgetfavoriterna som räddar plånboken veckan före löning."

Vi vanliga människor fattar ju precis vad som menas med detta, typ:

"Åh vad jag vill ha ett nagelack från Dior, men vilket bra tips så här veckan innan löning kan jag köpa ett bra från Maybelline istället"


Då blir man så himla full i skratt när man läser i kommentarsfältet till artikeln, där börjar folk vimsa om att:

"Haha, så om jag inte har pengar till mat kan jag lösa det genom att köpa skönhetsprodukter, så länge jag köper billiga skönhetsprodukter? Tack för tipset!"

"Hur d-a sjukt. Här talar man om folk som inte har pengar och så uppmanar man dem att köpa modekläder till budgetpriser. Vilket sjukt samhälle vi har hamnat i. Vem tusan bryr sig om mode? Inte jag i alla fall"


Det står ingenstans "strunta i att köpa mat, köp hårsprej istället", varför denna reaktion?
Jag förstår inte ens hur de kan ha uppfattat det hela på det vis de uppenbarligen gjort.

Gå gärna in och läs artikeln och lämna sedan en kommentar här och berätta vad ni tycker!
Artikeln hittar du här.

En trött hockeyfru

Nu har jag tröttnat! Palla att vara "hockeyfru" och gå hemma, jag vill jobba!

Det låter fint och lyxigt men fasen vad tröttsamt det blir. Nu ska jag försöka hitta ett nice jobb att gå till istället. Skulle vilja jobba halvtid i en mysig affär kanske. Har alltid jobbat på kontor hemma i sverige men det blir ju lite svårare här med språk, annorlunda system osv.

Då blir det till att hänga på jobbsökarsiter!

1 par sockar = 1 dag

God morgon!

Idag är det tvättdag vilket betyder mycket tvättning och lite annat. Sorterade allt igår kväll vilket var skönt för då är det bara att sätta igång idag.

De andra som bor i vårt hus undrar hur vi kan ha så mycket tvätt jämt. Det är klart att det blir mer när vi är två stycken som förbrukar en hel del träningskläder varje vecka. Men jag måste säga att vi har avsevärt mycket mer tvätt än de andra.

De tvättar underligt sällan underkläder och övriga kläder med. Visst kan man ha ett par jeans mer än en dag men vissa plagg använder man definitivt bara en gång innan de åker i tvättkorgen.

Sen vet jag verkligen inte hur allt ligger till, hur man sköter sig hygien är givetvis helt upp till var och en. Men man börjar ju undra när en person tvättar typ 3 par sockar på en vecka...För mig: 1 dag = 1 par sockor
Bildkälla

Shopping på Boots

Hej på er!

Har varit på stan idag och sedan blev det gymmet direkt. På grund av att min Blackberrys nät inte funkat har jag inte kunnat blogga.

Det blev lite välbehövlig shopping på Boots iaf, har haft slut på såå många grejor samtidigt nu.Shine Stopper, ett superbra transparent puder.
Hydra Quench Cream, en skön ansiktskräm som går att använda dag som natt.Vid köpet av de två produkterna på första bilden så fick man denna gåva!
Renew-Plus Body Serum, har aldrig testat denna innan så det ska bli spännande.
Hand and Nail Treatment Cream, helt underbar handkräm som luktar supergott!


Lite annat smått och gott hamnade också i korgen bl.a:
Blusher nyans Spring Flower från Rimmel
Två kajalpennor från Rimmel, Pure White och Jet Black
Niveas härliga Pearly Shine

Har egentligen en favoritblusher hos Make Up store men min gamla låg i min handväska som blev stulen. Hade inte riktigt tid och ork att leta ut något bra så jag köpte en tillfällig från Rimmel för en billig peng. Har inte testat Rimmel så mycket tidigare så det ska bli spännande att se om det är prisvärt.

Kaffestund med hund

En god morgon med en ny header

Som ni ser har jag suttit och knåpat med en ny header inatt. Jag vet att den har sina skavanker och inte är helt som den ska.

Men eftersom jag är tekniskt efterbliven så känner jag mig ändå nöjd med min skapelse.
Jag har slitit mitt hår och dragit i mina öron men tillslut blev den respektabel och jag har gjort den själv iaf:)

Nog om detta nu frukost!

Kvällspromenix

Har precis varit ute på kvällspromenad, vad sent tänker ni kanske nu men här är ju klockan bara kvart över nio. Missade Eastenders både igår och idag så jag ska komma ikapp på web-tv nu. Ni förstår att är det något man lätt blir beroende av här i England så är det alla jäkla såpor! 
Skor och byxor från Nike

Kille eller bebis?

Ibland undrar jag vad det egentligen är för en jag bor ihop med. Min kille ligger i sängen och jag sitter på sängkanten med datorn i knät. Helt plötsligt sticker det upp en jättefot mitt framför mina ögon.

Min kille: Min fot!
Jag: Jag ser det...?
Min kille: Socka av!
Jag: Okej...?

Man börjar ju undra. För er som inte förstår en vuxen man så ville han att jag skulle ta av honom sockorna för att han var varm om fötterna.En sån där stor fot var det som den till höger, fossingarna till vänster är mina!

Nu vet jag

Nu har jag äntligen suttit ned och fyllt i allt i årets almanacka, blir helt vilsen annars! Nu finns där alla födelsedagar, alla viktiga dagar, sambons matcher osv.

Nu vet jag vart jag har mitt liv igen!

Den gröna dörren

I vissa perioder har jag väldigt svårt att sova. Jag kan vara jättetrött men mina tankar vill inte lämna mig i fred vilket resulterar i att jag ligger vaken till ca kl 4 på morgonen och funderar på allt från livets stora frågor till vad jag ska laga för mat imorgon.

I söndags berättade jag detta för min vän Dawn och hon gav mig ett tips:

Tänk dig en ytterdörr, min är alltid grön i klassisk engelsk stil. Den har ett guldigt brevinkast. När tankarna kommer flygande på kvällen och hindrar din sömn så tar du tanken och puttar in den i brevinkastet. På detta vis så "sparar" du tanken tills imorgonbitti då du hämtar posten. Gör detta med alla tankar, skjuts in i brevinkastet, så kommer du snart att somna med en fin grön dörr på näthinnan.

Vet ni vad, det funkar! Jag har somnat inom 20 min varje kväll den här veckan.

Med nöd och näppe

Denna tisdagsmorgon höll på att sluta i katastrof, kaffet var nästan slut!

Som tuuur var så räckte det precis till varsin kopp, puh.

Det var den tisdagskrisen!


Bildkälla

Djupt angagemang!

Igår när jag och min kille var på väg hem från gymmet så började jag berätta en sak för honom. När jag är några minuter inne i historien så avbryter han mig med:

- Titta den bilen har mina initialer som nummerplåt!!!
- Du avbröt mig!!!
- Jaha pratade du...?

Vilken angagerad pojkvän jag har, han bryr sig verkligen om vad jag har att säga. Jag blev liksom brädad av en nummerplåt!

Jobba i Chelsea...?

Jag sökte ett jobb i en tjusig sportbutik i Chelsea och blev dagen efter uppringd för en kort telefonintervju. Självklart blev jag glad för det betyder ju att det fanns något i mitt cv som de fann intressant och de skulle dessutom höra av sig i veckan om när jag ska komma dit för en större intervju.

Men nu vet jag inte längre om jag vill ha det. Jag bor liksom nästan på andra sidan London och det kommer ta mig mellan 1,5-2h att ta mig dit (enkel resa). Detta betyder att jag 5 dagar i veckan (+ minst en helgdag) kommer att åka hemifrån kl 8 på morgonen och komma hem mella kl 8-9 på kvällen. Det blir sjuuukt långa dagar.

Så nu vet jag inte om jag vill jobba i en fancy butik i Chelsea längre. Inte för att jag fått jobbet än, men man tänker ju ändå...

Spiderchick & Blondinbella

1. Som alla andra dagar så var jag idag inne och kikade hos min favoritbloggare Spiderchick. Hon meddelar att hon ska på begravning och att det är en familjedag, helt förståligt! Under ett sådant inlägg så finns det bloggare som har mage att skriva:

"TÄVLING - behöver ny header!
Hjälper ni mig genom att göra en bild
som jag kan använda en header
så får ni ju också synas här på bloggen!

Som pris ; får vinnarn länkning i menyn och i inlägg! <3"

Jag är överhuvudtaget emot att bloggare fiskar läsare på detta sätt. Men om de nu gör det så kan de väl ha lite känsla och titta under VILKET inlägg de skriver det. Det här är ju bara osmakligt!


2. Var inne och kikade på Blondinbellas blogg och satte nästan kaffet i halsen. Hon har lagt upp en bild på sig själv i bikini när hon solar i usa. Med detta följer sååå många tråkiga kommentarer om att hon är stor, STOR!? Jag tycker att det är härligt att en tjej med så stor mediapress m.m. som hon faktiskt har, visar upp fina kurvor istället för en ohälsosam nedbantad kropp!

Självklart är det helt ok att vissa tycker att det är snyggt att vara väldigt smal, men man behöver verkligen inte ge elaka kommentarer för det. Vi är sjukt många som tycker tvärtom och föredrar en kurvigare kropp, inte skriver vi att någon ser benig ut för det.

Alla har vi olika åsikter men om många bara kunde hålla elaka tankar för sig själv istället så skulle vi leva i en mycket trevligare värld!:)

Överdrivarn!

Har ni någon gång varit med om känslan att du tittar på dig själv liksom utifrån?

Det hände mig i dag. Som vanligt efter hockeymatchen så satt vi uppe i baren och hängde, mycket prat och mycket skratt. Jag började berätta om en sak och helt plötsligt satt jag där, på min egen axel och tänkte:

"Vad sjutton säger jag!!!"

Jag verkar ju vara överdrivarn nummer 1! Var det 2st hundar så sa jag sju, hade Kalle 4 äpplen så sa jag 15! Herregud säger jag bara!!!

Jag är verkligen inte sådan men jag tror att efter ett glas vin och med ett gäng fnittriga tjejor så går det utav bara farten! Jag menar ju mer/fler/värre desto roligare är det ju oftast!


Jaja, jag har ju en viss självinsikt iaf som berättar om det.

Dagens lista

Listan har jag snott från härliga Spiderchick.

Dagens humör: Strålande!

Dagens hälsocheck:
Körde olika varianter av flyes på gymmet i torsdags som jag fortfarande har sviter av, varenda muskel i ryggen/axlarna är ömma!

Dagens borde: Städa, definitivt städa.

Dagens outfit: Leggins och en supersöt stickad tröja med hjärtan på.

Dagens planer: Idag är det gameday vilket betyder ett glas vin med de andra "fruarna". Innan det så handlar det mest om att se till att min vimsiga pojkvän får med sig allt till ishallen.

Dagens fundering: Mina bankkort... Hur kan man förlora 2 bankkort på 1 vecka???

Dagens beroende: Kaffe!

Dagens längtan: Helt klart vinst i kvällens match (som hockeyfru blir man helt hjärntvättad)

Dagens lektyr: Aftonbladet.se

Ok att kopiera!


Min mysiga tröja

Söndag var det här

Godmorgon Söndag!

Frukosten avklarad och nu ska jag ut och rasta min kille (han behöver alltid ut och röra på  sig innan match). På vägen ska vi förbi sainsburys och handla lite småsaker till vårt, för tillfället, ganska tomma kylskåp.

See ya later!Moi en kall eftermiddag för några dagar sedan.

Inte alltid som man tänkt

När vi kom fram till carvery restaurangen så var det sjukt mycket folk där. När vi väl tagit oss fram till en servitör så visade det sig att vi skulle få vänta MINST (han betonade verkligen minst) en timma för att få ett bord. Och alla andra 40 pers i lokalen väntade också på bord. Vi var hungriga så palla vänta!

Istället åkte vi till en indisk restaurang och åt supergod mat, vi beställde in massor med olika rätter som vi delade på. Efter denna mastodontmiddag hade vi alla ett sug efter glass. Så vi styrde kosan mot en italiensk glass bar som enligt våra vänner ska vara gudomlig. De har alltid öppet om kvällarna men just idag, av alla dagar, var det stängt. Typiskt.

Så vi åkte helt sonika hem, trötta och med matkoma. Men trots allt strul var det en supertrevlig kväll!

Rått kött kan man få.

Nu sitter jag och väntar på att våra vänner ska komma och hämta oss. Vi ska åka och äta på en carvery, som är en restaurang där du väljer ut ett rått kött som sedan tilllagas till dig. Typ så i alla fall, har faktiskt inte varit på en sådan restaurang tidigare så det ska bli spännande!

Min kille är mycket spänd på detta, massor med kött liksom!

Skratta eller gråta?

Jag går fram på stan för att göra mitt första uttag med det nya bankkortet (det gamla blev ju stulet).

Vad händer?

Jo bankomaten äter upp det.

Vad gör jag?

Ställer mig utanför banken och börjar storlipa, pinsamt jag vet. Men det bara kom...

Bara att beställa nytt kort igen...Bildkälla

Total missuppfattning!

Imårse klickade jag upp aftonbladet som vanligt för att se vad som händer hemma i Sverige. Det var inga spektakulära nyheter som tog min uppmärksanhet utan jag skummade som vanligt.

Vid ungefär halva sidan sitter det en liten rubrik längst till höger som nästan får mig att sätta kaffet i halsen, detta är faktiskt en viktig nyhet för alla kvinnor i världen som borde ha en självklar plats som huvudnyhet!

Rubriken lyder:

"Därför bör du äta choklad - sju anledningar att ge efter"

Efter att ha läst artikeln så blir man lite smått orolig för att det ska bli svårt att få tag på choklad nu, kanske blir receptbelagt och får hämtas ut på apoteket. Kanske? Artikeln hittar du här.Många kvinnors bästa vän

Tidsinställt

Godmorgon!

Nybörjare som jag är har jag inte förän nu fattat det här med tidsinställda inlägg, här kommer det första (som jag då skrev igår kväll, nice).

Denna lördag kommer att starta med en shoppingtur, dock mest mat och andra förnödenheter, men ändå. Lovley!

Fortsättning på fredagskvällen

Klockan är nu halv två och jag försöker att få till en design här på bloggen, är jag oteknisk i vanliga fall så är saken inte bättre vid det här dagset kan jag säga.

Det kommer att ta dagar, veckor, månader eller kanske till och med år innan jag lär mig detta.

Men någon gång går det, så det så!

Godnatt!

Böda Camping

Nu ska jag och killen min ta och kika på första avsnittet av Böda Camping som vi helt missat. Svärföräldrarna bestättade att denna serie ger många skratt i höstmörkret!Bildkälla

Fotboll på tv.

Jag har inget imot en bra fotbollsmatch på tv, helt ok att kolla på. Särskilt om man är ett par stycken, då blir det ju ändå roligare!

MEN nu är det så att snittet på antal fotbollsmatcher i veckan ligger på ca 3. Och då är det bara fotboll som ni vet är pojken min hockeyspelare, så om det är 3 fotbollsmatcher i veckan kan ni ju tänka er hur många hockeymatcher som går här!!!

Det börjar redan på morgonen, till frukost kollar vi på "NHL on the fly". Ett sammandrag av nattens matcher, jag menar det finns ju INGET jag hellre hade sett på morgonen!  Dagen fortsätter sedan i samma anda.

Under hockey VM var killen i extas: två matcher samtidigt, en på tv och en på datorn. Fyra matcher om dagen. Så här i efterhand undrade jag hur många dagar som gick utan att vi pratade med varandra, han hade ju liksom inte tid med en sån som mig!

Men så gillar han faktiskt att shoppa så jag får nog känna mig nöjd med mitt kap ändå!

Slut-deppat!

Nej nu får det vara slut på deppandet över förlorade saker!

Det är inte själva sakerna i sig som jag saknar. Det är att de flesta var presenter/julklappar, ja något som någon gett till mig. Gåvor från min mamma, min pojkvänn, min svärmor m.fl, som de gjort sig mödan att hitta och köpa till mig. Det är framförallt det som känns lite tungt...

Men nu får det vara bra, nu tänker jag vara glad igen!!! :)

Mardröm

Igår var en superkul kväll! Jag och min vänn Hayley satt och drack rosé på en bar innan vi gick till en klubb som heter Liquid och dansade. Sen när det började dra sig åt läggdags kom våra pojkvänner och mötte upp och här börjar den perfekta kvällen förvandlas till en mardröm.

Min pojkvänn hälsar mig med ett "dra åt helvete", vad jag inte visste var att han just insåg att han tappat sin mobil på den klubben de var på och därav denna svordom. Jag, dessutom med ett gäng drinkar i kroppen, flippar ur och börjar "vad f*n säger du??" osv, ja ni vet hur det brukar låta...

Sedan stormar jag därifrån utan att han hinner berätta om mobilen. Jag går iväg och pratar med min väninna och ställer vid ett ögonblick ned min väska och går sedan vidare (smart tjej). Kommer på detta typ 5 min senare och går tillbaka, då är väskan borta.

Detta gör ju mig så himla förbannad på mig själv vilket inte direkt mildrar min och killens hätska diskussion. Tillslut kommer vi hem iaf och somnar lite så där halvt ovänner för att ingen orkar reda ut något klockan 6 på morgonen.

När vi vaknar pratar vi och blir sams. Efter en stund upptäcker killen att han tappat även sitt bankkort på klubben igår.

Med andra ord så blev vi igår av med:
1 mobiltelefon (endast en månad gammal)
2 bankkort (mitt låg ju såklart i den bestulna väskan)
1 handväska (ny som jag fick i julklapp)
+ allt i väskan: en del smink, sminkväska, en supersöt spegel jag fick av killen i julklapp, min plånbok m.m.

Kan man ha mer otur eller???????!!!!

Girls night out!

Hemma efter hockeyn, säsongens skönaste seger!!! Jag var helt yr och skakig efter!!!

Efter matchen gick vi sedvanligt upp till ishallens bar. Väl där var jag tvungen att rusa in på toan för att pudra (efter mycket hockey-angagemang) superröda fejja. Dessutom var jag tvungen att göra det där vi tjejer helst talar tyst om... Jag väntade tills det var tomt på damernas och sen vinklade jag upp handtorken i armhålehöjd. Jag menar, killar tror att vi tjejer inte svettas... Meeen de skulle bara veta hur vi går och lufttorkar i smyg! Sen kunde jag glatt ta av mig jackan i baren med torra armhålor :)

Nu är jag som sagt hemma en kort sväng för att svida om innan min vän Hayley kommer och plockar upp mig.
Girls night out!!! :)


Har på mig en ursnygg bodey från HM samt svart pennkloj.


Mitt finger pryds av en häftig ring från River Island.

Game day

Sitter i sängen med datorn i knät och slöar. Borde släpa mig in i duschen men jag orkar inte. Är bara så där trött som man är ibland.

Men vare sig jag vill eller inte är det dags att sätta fart eftersom killen har hockeymatch idag. En viktig och superrolig derbymatch dessutom, hoppas verkligen vi vinner idag. Vill ha revansch eftersom de nätt och jämt vann sist! Efter det blir det lite häng i ishallens bar och sedan utgång, kul lördag. Partheey!


Om det är någon gång man ska bjuda på sig själv så är det på fest
i goda vänners lag, här spexar jag lös på dansgolvet!

No Eastenders

Men hallå!

Jag missade Eastenders! Det var en sak jag skulle komma ihåg ikväll, en ynka sak. Detta var att sätta på BBC One klockan 20:00 för att se på Eastenders. Förr att jag inte kunnat sluta tänka på om Ronni ska lämna tillbaka Kats bebis.

Och så sitter jag och läser bloggar och missar kalaset, nej nu blir jag förbannad!

Ute med grabbarna

Idag har vi lääänge varit i parken med voffsingarna, och det är en fråga som alltid dyker upp i mitt huvud vid sådana sammanhang. Hur kul kan det egentligen vara att springa efter en boll, va va??

I en timme (alltså 60 hela minuter) så kastade vi bollen, de sprang och hämtade, vi kastade bollen , de rullade sig i gräset, de sprang och hämtade, vi kastade bollen...  Ja ni fattar systemet!!

Dessutom har de så bra koll på när det är läge att gå dit, jag hinner bara säga "Pa..." så gnyr de och studsar upp och ner. När vi går dit är det helt Omöjligt att få ordning på dem. En dam som stod och väntade på bussen när vi gick förbi fnissade och frågade om det var hundarna som var ute och gick med oss.

Men det är ju fullkomligt underbart att se dem springa runt och tycka att parken är the best thing ever! Härligt att man lätt kan göra dem lyckliga!Det där med den UK-iska klockan...

Alltså jag kan ju vara lite utav en virrpanna ibland, men det här med tidsnacket i england blir jag knäpp på!!! När vi hemma i sverige säger halv tre så menar vi 14:30, en halv 3:a alltså. När de här i england säger halv tre så menar de 15:30, 3 + en halv. Så varje gång någon säger ett dags till mig måste jag stanna upp och fundera, kul vardag...

Gront ar skont!

Rakade ta med mig kaffekoppen till toan imarse och tanka sig, den matchade! :)

Dalig hardag?

. Jag har lite langre har som jag inte orkar platta och fixa jamt. Sa har sag jag ut pa stan idag, snyggt och enkelt!

Somnlos

Ligger i min sang och kan inte sova. Var jattetrott forut men dissade det och tankte "bara lite till..." Och nu ar trottheten som bortblast, typiskt! Att han jag delar sang med gillar att snarka ibland nar han sover gor inte saken battre... Nytt forsok, god natt!

Min kille fick for sig att gora egna chips,Krispigt varre!

Eeh tack Ris!

Kom att tänka på en sån töntig sak jag sa när vi precis hade flyttat hit till London, nu bjuder jag på den:

Som tidsfördriv var jag förbi ishallen och kikade lite när killen hade träning. Eftersom det var svinkallt där inne blev jag djupt tacksam när Reece, som är materialare, frågade mig om jag ville ha kaffe. 5 minuter senare kommer han med det...

Reece: Here you go, black coffe.
Jag: Thank you Rice!

Åååh så fort orden kommit ut ur min mun hörde jag, tack Ris. Bra english där Sofia, bra!

Superskont att gymma!

Troja fran BetterBodies och byxor fran Nike.

Pa gang!

Sitter nu antligen pa bussen pa vag till gymmet, ska bli sa himla skont och trana! Sov lange idag med, har vant totalt pa dygnet eftersom jag lange nu suttit uppe och hostat hela natterna. Forovrigt sa ser det kanske lite tokigt ut pa bloggen nu, men jag ar en nyborjare som forsoker designa. Nar jag far koll pa alla koder sa ska det nog bli bra!

Nu får det vara bra!

Nu är jag sjukligt trött på att ligga hemma och hosta, imorgon blir det gymmet vare sig min kropp vill eller inte. Har inte så mycket hosta längre och förutom den mår jag bara bra! Blir verkligen ingen rivstart men jag känner att jag behöver få röra på mig lite. Passet kommer att bestå av en lätt uppvärmning, en övning biceps, 2 övningar quadriceps och tillslut några mag-övningar. Avslutas med stretching och sen får det vara bra!

Längtar!!!

En korv

Ännu en sådan där dag...

Jag har fortfarande superhosta så jag ligger ännu en dag nedbäddad i soffan eller sängen och hostar som en tok. Dock börjar det ge med sig nu men så fort jag pratar eller skrattar så börjas det igen. Så himla segt har verkligen inte gjort något kul på evigheter förutom att släpa mig iväg till pojkvännens hockeymatcher. Hoppas att jag blir bra snart, är så himla less på att sitta hemma.

Irriterad!

Ar nu pa vag hem fran en totalt onodig resa till Milton Keyns. Sambon och hans lag skulle egentligen spelat dar nu ikvall, spelarbussen samt familjer och supportrar har alla rest dit. Val dar sager de att matchen ar installd pga att deras ismaskin ar trasig. Och nu till det varsta, den har varit det hela dagen! Hur kan man lata nastan 50 pers aka sa langt I onodan? Jag hoppas verkligen att detta rapporteras! Idiotiskt!!!

Billig choklad & rosa bubbel

Pojkvännen är på hundracing med några killar i laget så jag ligger i sängen och är lycklig över att hostan börjar avta. I min ensamhet har jag hittat en chokladkaka med Daim-smak och en liten flaska av mousserande rosévin som blev över efter nyår. Detta ackompanjeras med "sveriges fulaste hem" på tv3 play. Helt OK kväll ändå!Att vara lycklig.

I mina "det är nytt år-vad ska jag ta mig till" tankar så har jag funderat på att vara lycklig. Hur definierar man lycklig? Känner olika människor olika lyckokänslor eller uppfylls vi alla av samma lyckorus?

Jag ställde mig själv frågan: är jag lycklig?
Javisst är jag lycklig! Jag har en helt underbar pojkvän som jag bor tillsammans med i häftiga London. Jag har en jättebra relation med min familj och fina vänner. Men på något sätt känns det som attt det är något som är fel. Jag har för mitt liv inte kunnat komma på vad det är jag saknar. Förrän idag...

DANS! Jag har alltid dansat, ända sedan jag var liten. Det började med att min mamma tvingade iväg mig på en buggkurs när jag var 7 år och sedan har detta fortsatt med pardanser, jazz, modernt, balett, street, locking m.m. Men pga knä-operationer och att jag hemma i sverige tillslut bodde ganska långt bort från en bra dansskola gjorde att dansandet stannade av... När detta nu slog mig, att jag inte tagit en dansklass på nästan 2 år, kände jag mig helt tom... Hur har jag överlevt med att bara gymma? Hur har jag en tung dag inte kommit på tanken att dans alltid gör mig glad?

Jo felet med mig är att jag ofta tänker för mycket, helst också för mycket på fel saker. Det händer att jag "tänker ner" mitt självförtroende och mina färdigheter. Jag vet att jag är duktig på många saker men ibland så kör jag över mig själv och bara fokuserar på att det alltid finns någon annan som är bättre.

Med detta i tankarna började jag leta reda på gamla bilder på mig när jag dansade och redan här börjar jag känna mig så stark. Så stark och full av liv! Så fort den här jäkla hostan ger så så ska jag starta lite försiktigt med zumba på gymmet och sedan ska jag börja ta klasser igen. Inte för att påbörja någon sent startad karriär, utan för att njuta mer utav vardagen, stärka mitt självförtroende och bli 100% lycklig!

TidsfördrivAtt måla naglarna när man har superhosta är svårt, speciellt fransk manikyr. Men skapligt blev det och det är ju faktiskt ingen som tittar jättenära.. hoppas jag...

Drömmer mig bort...

Sitter här med öm hals efter en tre dygn av konstant hostande och drömmer mig bort. I våras tog jag och pojkvännen en sista minuten till Pisa, Italien, en långweekend. Där vill jag vara nu, så himla härligt. Så här såg det ut när vi tog bussen ut till havet:)

London-tips!

Jag tänkte ge ett litet tips om vad man kan hitta på i London när shopping pengarna tagit slut, om man har något till övers för det kulturella vill säga. Det är nämligen gratis att gå in på the Natural history museum. Det är kanske inte världens roligaste men faktiskt väldigt intressant. Om ni reser med tuben ta District, Circle eller Piccadilly lines och se till att gå av på South Kensington station. Vill ni tar er dit på annat vis står det beskrivning på museets hemsida.

 


Det finns många olika sektioner med spännande saker man kan titta på, min absoluta favorit är helt klar delen med dinosaurierna!Dubbelmys!

Blev visst dubbelt upp med det tidigare inlagget, trodde inte att det funkade forsta gangen.

Lanat filmer sa nu ar det film-mys

Mys

Tankte fordriva kvallen med 2 filmer jag lanat utav en kompis.

Det där med hosta...

Jag tror att jag hostar söder mig. Har varit vaken hela natten med hosta och idag har jag mått skit. Gick till sjukhuset tidigare men där skulle jag få vänta i ca 6 timmar. Blev rekomenderad att åka till ett annat ställe där det skulle gå fortare men systern jag pratade med visste inte hur man kom dit, hon sa att jag skulle fråga en busschaufför...

Ringde till en utav våra flatmates som var snäll och körde oss. Efter kort väntan fick jag komma intill och blev avsnäst av en syster som sa att jag minsann bara hade något förkylningsvirus som alla andra engelsmän vid den här tiden. Jag fick inget mot min hemska hosta utan hennes råd var att gå till Boots och köpa något med paracetamol. Tack för hjälpen...

Så nu sitter jag i alla fall nedbäddad i min säng och får inte i mig något annat än soppa. Tur att min supersöta pojkvänn passar upp och tar hand om mig i alla fall:)

Vilken koll...

Jag har suttit större delen utav kvällen i vår ishall. Att det skulle bli hockeymatch visste jag ju såklart, sambon var som sagt "benchcoach" pga sin lunginflammation. Saken var den att vi skulle till Chelmsford på bortamatch. Hade ringt dom som jag brukar åka med på bortamatcher och frågat om vi kunde åka med, det var som vanligt inga problem. Men de kom och hämtade oss ovanligt sent och jag tänkte att nu kommer vi knappt att hinna till face off. Vi börjar åka och sedan stannar vi utanför vår ishall, typ 10 min från där vi bor. Vad gör vi här? frågar min kära pojkvänn. Våra chaufförer ser ut som frågetecken, vadå det är ju hemmamatch...

Här har vi gått och förberett oss på en timmes bilresa, jag hade packat vatten, näsdukar, extra halsdukar, extra vantar m.m. Eftersom det var hemmamatch så fick vi reda på i bilen att grabbarna i laget skulle byta secret santa med varandra eftersom matchen innan jul blev inställd pga snön. Vi som trodde att det var bortamatch hade ju alltså ingen secret santa med oss. Detta resulerade att sambon gick in till laget och jag fick skjuts tillbaka hem för att hämta julklappen. Väl hemma kunde jag först inte hitta den, helstressad eftersom de andra sitter ute i bilen och väntar. 15min senare kommer jag svettig ut till bilen med en oinslagen secret santa i en Sainbury påse. Och vi kan åka iväg till ishallen igen.

Efter matchen, som för övrigt bleven härlig vinst, visade det sig att det var så många som hade glömt julklappen attt de bestämde sig för att spara det till nästa vecka.

Ja men vilken bra dag det har varit!!! Den avslutades i alla fall trevligt med att vi var ett gäng spelare med respektive som gick till en kinarestaurang och åt gott:)

Snabba vandningar!

Sitter lite ovantat I var ishall nu och tittar pa helgens match. Min sambo star och ar "benchcoach" eftersom han har lunginflammation. Holl pa att bli tokig pa honom forut, kommer mer sen nar jag sitter vid datorn.

Lagom snygg

Jag har varit lite velig vad det gäller vardagssmink. Det kan vara lite svårt att hitta en lagom stil, men smink blir det lätt antingen eller. Tar man på fundation behöver man oftast dutta på både rouge och puder för att det ska se bra ut. Ögonen behöver då också extra färg för att inte bli bleka. Allt detta tycker jag blir på tok för mycket till vardags!

Åt andra hållet de dagar jag bestämmer mig för att strunta i sminket känner jag min så himla blek och grå. Min hy är nog ganska normal, relativt torr i pannan och på kinderna men med en lite fetare t-zon. Inte direkt någon problem hy men den dyker upp en finne eller ful por titt som tätt. Detta gör också att jag inte känner mig helt bekväm utan smink.

Som lösning på problemet önskade jag mig den här godingen i julklapp, det är en tinted moisturizer vid namn DayWear Plus från Estée Lauder. Efter att jag smort in mig med min vanliga dagkräm från Clarins tar jag en klick utav denna och får, enligt mig, den perfekta vardags hyn. Den ger lite, lite skimrande färg men dina egna färger syns ändå igenom. Rouge behövs inte för kindernas naturliga färg lyser igenom. Jag tar bara lite puder på nästippen eftersom jag lätt blir glansig där. Att rekomendera!
2011?

Nu är det nytt år, vad hände? Eftersom vi låg hemma och var sjuka igår blev det ju inget nyårsfirande och har man inte firat nyår är det svårt att fatta att det är ett nytt år nu. Man har heller ingen skojig nyårsfest att prata om och inte heller är man bakis som hör nyårsdagen till. Konstigt alltså...

Men min dag har gått åt till att mysa med hundarna, som förövrigt inte är mina hundar utan de tillhör tjejen som äger huset där vi bor. Men väldigt snart efter det att vi flyttat in blev de blev mina små bebisar:)

Här är en bild på Alfie, den kloka av de två. De är otroligt bortskämda av oss alla som bor här, vi kelar, matar, kliar och leker hela tiden. De har en egen säng som de älskar att ligga i, helst under täcket. Ibland ser man bara en stor hög med täcke och kanske en tass som sticker ut någonstans. Ropar man då på dem så åker den där högen runt ett tag innan de hittar ut ur täcket, mina små godingar:)

Hennes Värld

Vardagsbetraktelser - Inredning - Karriär

RSS 2.0