Lost and found

 
 
Mitt armband från Thomas Sabo har varit borta en hel evighet. Jag har letat och letat men inte för mitt liv kunna hitta det. Så idag på kontoret så kände jag i kavaj-fickan, där låg det!
 
Det lustiga är att det antagligen har varit med i tvätten då jag tog den ur garderoben imårse. Lucky me!

Ofelias Hus

                          Träskylt - CHOCOLAT                           Klocka - CHATEAU CANET          
                           Plåtburk - MAISON 1859                                   Bokbox - LUCA
 
Bilder - ofeliashus.com
 
 

Idag har jag varit inne på ofeliashus.com, vilken fröjd!
Här hittar man olika lantliga inredningsstilar som Shabby Chic och Fransk Romantik. Jag hittade väldigt mycket fina saker  och det var dessutom riktigt bra priser på det mesta!
Kika in på Ofelias Hus, du kommer nog inte att bli besviken!

The Dark Knight Rises

Bild - loupdargent.com
 

I helgen var vi ett gäng på Heron City för att kolla in den nya Batman-filmen, The Dark Knight Rises.

Vi tyckte alla att filmen var oförskämt bra, spännande till tusen och extremt välgjord. Har du inte sett den så gå och gör det, helt klart sevärd!

Burkar av glas

Mon Amie burk - blå-vit - Rörstrand           Kulinara burk med lock - vit - Rörstrand             Keep rund förvaringsburk - liten - Sagaform
 
Bild - designonline.se
 

Jag är en riktig burkomaniac om ni förstår vad jag menar. Jag gillar burkar och askar, ja egentligen all form av förvaring! Varför ha sina saker i tråkiga plast- eller pappersförpackningar när man kan lägga det i en urmysig burk istället? Inne på designonline.se hittade jag dessa fina glasburkar.
 
Burken till vänster är från Rörstrands underbara serie Mon Amie, den i mitten ur söta serien Kulinara som också den är från Rörstrand och burken längst till höger är från Sagaforms fräscha serie Keep.
 

Newborn

 
Titta vad jag hittade imårse!
Det här orkidéen har varit så nära döden man kan komma. Bladen var helt bruna, frasiga och helt livlösa. Min kille har tjatat om att jag ska slänga den:
 
 Kom igeeen, den är ju stendöd!!!
 

Men jag har kämpat, vattnat och gett kärlek!

Over my bed, under my dreams

 
 
 
I helgen har det pysslats och jag fick upp (läs jag dirigerade och min kille fixade) en tavellist i sovrummet ovanför sängen. De fina bokstäverna hittade jag faktist på Ullared (Ullared överraskar!), och de båda tavlorna är presenter från svärmor vid olika tillfällen. Sänglamporna känner ni säkert igen, det är Årstid från Ikea.
 
Jag blev supernöjd!

Work

 
Ungefär så här ser min fredageftermiddag ut, k.a.o.s!
Ha en trevlig fredag!

Blommiga sötsaker

images/uploads/bloomingville/fad_215007_1.jpg
 
images/uploads/bloomingville/fad_215007_1.jpg
Bilder - broarne.se
 

Detta söta sushi-set från Bloomingville skulle gärna få flytta in hemma i mitt köksskåp.
Det stora fatet är jättevackert, g.i.l.l.a!!

Hjärterum

 

Bild - ahlens.se
 

Hittade denna fina hylla när jag kikade runt lite bland Åhléns nyheter. Jag tycker att den jättesöt, perfekt för sovrummet om man inreder lite romantisk, lantlig stil. Personligen skulle jag nog ta fram sandpappret och slipa till den, lite med chabby chic!

O to the S!

Bild - svenskafans.com

Att följa OS har ju blivit det stora nöjet den senaste tiden. Vilket fantastiskt arrangemang det hela är! Jag bodde under förra året i London och redan då arbetade man febrilt för att arrangera det perfekta Olympiska Spelet. Tänk vad många människor som är/har varit engagerade i detta, hundratusentals!

 

Något som också fascinerar mig är atleternas enorma målinriktning. De tränar otaliga timmar varje dag, varje vecka och varje år! För vad? Jo för att springa x antal meter 2 gånger var fjärde år. Många av dem är väl medvetna om att just deras chans att vinna, eller komma på prispallen, är ganska obefintlig. Detta gör det hela än mer fantasktiskt att de lägger all sin tid på sin idrott.

 

Å andra sidan, skulle jag kunna livnära mig mer än väl på mitt största intresse så skulle jag vara nöjd!!

Under my umbrella

 
Promenad genom ett regningt Stockholm på väg till jobbet.

Sommar, sommar, sommar!

Bild - tv4.se
 

Jag tycker att Sommar med Ernst är ett så himla mysigt program men tyvärr har jag lyckats missa det nästan varje vecka. 
 
Det är luuuungt! har jag tänkt, man kan ju alltid titta på tv4 Play, så smidigt nu för tiden!
 

Men så kom jag på idag att det mesta på tv4 Play bara finns tillgängligt för Premium kunder, vilken skit!!
Nu får jag fundera på om jag ska bli kund eller helt enkelt strunta i underbara Ernst!?

Like Candy

 
Bild - lisbethdahl.com
 
Sitter och suktar efter söta ting från Lisbeth Dahl. 
Det är egentligen lite väl sockersött för min smak men samtidigt kan jag inte låta bli att bara älska det!
Det jag gillar mest är sakerna gjorda av glas, glasen på fot ovan skulle stå bra i mitt skåp hemma!

Fear of the dark

File:John Henry Fuseli - The Nightmare.JPG
 
 
Inatt drabbades jag av det hemskaste jag varit med om. Jag har aldrig tidigare varit så rädd för någonting i hela mitt liv! Jag hade svårt att somna på kvällen så jag låg vaken en bra stund innan jag slumrade in.
 
Det börjar med att jag vaknar och för ett fruktansvärt tryck över hela kroppen, varje centimeter av mig dras nedåt åt golvet. Det känns som att det står någon vid min säng och bara pressar ned mig i sängen. Samtidigt hör jag ett enormt brus som ekar i hela mitt huvud. Jag känner en närvaro, det är någon/något i rummet som inte vill mig väl.
 
Jag inser att jag inte kan röra mig och känner paniken komma men jag vågar inte öppna ögonen då jag är övertygad om att det står någon bredvid mig. Försöker vända på huvudet mot min kille som ligger bredvid i sängen men det går inte. Jag är helt paralyserad i ca 15 sekunder innan trycket och bruset släpper lite. Så börjar det igen och jag är fortfarande förlamad. Jag vill ropa på min kille men får inte ur mig ett ord. Kan inte röra läpparna, kan inte forma tungan, kan inte ropa.
 
Jag ligger där och är så otroligt rädd, det kännt som det gått en evighet men så plötsligt släpper det. På en sekund så kan jag röra mig och över mina läppar kommer helt plötsligt gälla skrik. Min kille vaknar och jag börjar storgråta. Jag gråter och svammlar om det som hänt länge, min kille fattar ingenting. Jag är fortfarande gränstlös rädd och vågar inte somna om med rädsla för att det ska komma tillbaka. Resten av natten spenderas med lampan tänd.
 
Helt förstörd kommer jag nästa morgon till jobbet och googlar nyckel-ord. Till min stora lättnad hittar jag faktiskt något som stämmer in exakt på det jag upplevt. Fenomenet kallas sömnparalys och uppstår när man vaknar mitt i REM-sömnen. Kroppen är då förlamad en kort tid (i efterhand uppskattar jag att jag låg paralyserad i ca 40 sekunder) och det är vanligt att uppleva hallucinationer under förlamningen. Otroligt skönt att få en förklaring till nattens tillstånd. Skulle det hända igen så är jag övertygad om att jag inte alls kommer att bli lika rädd.
 
Mer info om sömnparalys samt bilden ovan hittar du på här hos Wikipedia.

My window

 

Kvällen igår tillbringades med att fixa lite fint i mina fönster i vardagsrummet. När vi flyttade in i lägenheten så slängde jag bara upp lite gamla lampor och blommor lite smått kaotiskt och så har det sedan sett ut. Väldigt tråkigt med andra ord! Så igår fick jag ett ryck och ändrade om allt samt fick upp lite nyinköpta saker. Fint blev det!
 

Hennes Värld

Vardagsbetraktelser - Inredning - Karriär

RSS 2.0